Tænk efter når soveværelset skal indrettes

En af de mest vitale dele for at kunne få hverdagen til at hænge sammen er ordentlig søvn. Det er videnskabeligt bevidst at vi skal have mellem 7-8 timers søvn i døgnet for at kunne fungere optimalt.  Det vil sige, at en tredjedel af døgnets timer skal bruges i sengen, hvorfor man ikke må negligere sit valg af seng, sengetøj og ikke mindst indretning af soveværelset.  Derfor kommer der nogle tips til, hvordan du indretter soveværelset mest effektivt.

Fjern al elektronik i soveværelset

Mange danske hjem har fejlagtigt installeret elektroniske devices i soveværelset, hvilket man på sin vis sagtens kan forstå. Der er ikke noget bedre end at bruge en søndag i sengen, hvor man ikke skal rejse sig alt for mange gange og bare kan smide en serie på og spise morgenmad i sengen.  Det er dog ikke godt for ens nattesøvn at have alt for meget elektronik i soveværelset.  Elektronik som computere og fjernsyn bør høre til i et kontor eller i en stue. En af grundene er, at man i sin bevidsthed helst udelukkende skal associere soveværelset med søvn og hvad der tilhører og ikke et kontor. Hvis der er står en computerskærm og blinker vil det uden tvivl forstyrre søvnen og i den forbindelse, så er det faktisk ikke hensigtsmæssigt at bruge smartphones, tablets osv. Inden man skal sove, i og med de udløser kortisol, som er kroppens stresshormon.  Derfor er regel nr. 1 at fjerne alle elektronik fra soveværelset.

Belysningen

Mange undervurderer hvor stor betydning deres valg af lamper og pærer har. Men lys er rent faktisk vigtigt for væres ve og vel. Hele vores dagsrytme er koncentreret omkring solens timer, hvor vi automatisk når det bliver mørkere har en større tendens til at blive trætte.  Derfor bør man overveje meget nøje hvad det er for en belysning der i soveværelset. Her skal pærerne helst ikke være for stærke. Det vil gøre det sværere at falde til ro.

Derfor kan det være favorabel, at have mere afdæmpet lys i soveværelset i og med det giver mere ro.   Sengelamperne må derfor gerne have en funktion, hvor det muliggøres, at belysningens styrke kan ændres, således, at man en time inden sengetid kan sætte mere afdæmpet lys på.  Det er muligt få inspiration til belysning på livingshop.

Lad være med at have forskellige nips ting stående

Et overfyldt soveværelse kan ligeledes være problematisk i og med en overflod af nips ting kan gøre det svært for de fleste at falde i søvn, mest på grund af, at det hele nemt kan blive rodet. Et soveværelse skal gerne være enkelt og ligetil.  Helt optimalt skal der helst kun være en seng og et skab til opbevaring af tøj.  Ligesom der gerne må være et par planter, da man ved at få naturen ind signalerer en form for sundhed og vel være.  Ydermere gør det ikke noget, at der et lille natbord eller et flot sengetæppe fra Georg Jensen Damask, hvilket det er muligt at få mere inspiration til her.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.