Skab ro og velvære i soveværelset

Wonderland er noget helt for sig (foto sengespecialisten.dk)

Indretningen af dit soveværelse spiller en stor rolle for, hvordan din nattesøvn bliver. Og god nattesøvn er alfa og omega for en sund livsstil. Det giver mere overskud i hverdagen, og det er sundt for kroppen at sove godt. Ny forskning viser også, at du lever kortere, hvis du ikke få 7-8 timers søvn hver nat.

Et soveværelse skal indrettes både funktionelt og i stil med din personlige smag – en balancegang, som godt kan være svær at lure. Herunder har vi stykket en guide sammen. Den giver dig gode råd til indretning og fortæller dig, hvad du skal være opmærksom på, når du ønsker at tilgodese din skønhedssøvn.

Du finder gode råd både med hensyn til valg af flotte plakater og posters og idéer til, hvordan du bedst indretter dit soveværelse.

God ro og orden

For det første bør soveværelset bruges som et rum, hvor du sover. Selvom det kan være fristende at udstyre soveværelset med alt fra tv til kondicykel og skrivebord, er det en god idé at indrette soveværelset mere spartansk. For at få den bedst mulige søvn skal soveværelset kun have én funktion.

Derfor er det også vigtigt at undgå rod i soveværelset. Det giver uro, hvilket kan forstyrre søvnen. Det kan gøre en verden til forskel at få ryddet op i soveværelset, så der er luftigt og roligt. Desuden bør du afholde dig fra at vælge farver til væggene, der er for skingre. Vælg i stedet en afdæmpet farve – gerne i en kølig nuance som blå, grå og hvid.

Ørepropper eller isolering

Det er en god idé at lydisolere dit soveværelse. På den måde kan du sørge for, at der er helt stille, når du skal sove. Har du ikke mulighed for det, er en anden løsning at bruge ørepropper. Nogle synes, det er ubehageligt, men du kan heldigvis vænne dig til det. Og så kan det i øvrigt godt betale sig at smide lidt flere penge efter et par ørepropper af en ordentlig kvalitet.

Hold soveværelset køligt

Når du sover, daler kropstemperaturen en smule. Derfor er det også en god idé at sørge for, at temperaturen i soveværelset ikke er for høj. På den måde kan kroppen nemmere regulere varmen. Fryser du, trækker du bare dynen over hovedet, og hvis det bliver for varmt, kan kroppen nemmere nedjustere temperaturen, hvis rummet er køligt.

Det anbefales, at temperaturen i soveværelset er cirka 17 grader.

Hold rummet mørkt

For at få en god nats søvn er det en god idé at undgå alle former for lys. Det er, fordi kroppens døgnrytme blandt andet styres af hormonet melatonin, som kroppen mestendels udskiller, når det er mørkt. Derfor er det godt, at der er mørkt, når du sover – på den måde sover du nemlig bedst.

Derfor anbefales det også, at du har mørklægningsgardiner i soveværelset.

Måske tænker du, at mørklægningsgardiner ikke lige er din smag. Men nu til dags kan du få mange flotte mørklægningsgardiner, som både er funktionelle og dekorative. En anden løsning er at have to gardiner: et mørklægningsgardin tættest på vinduet og dertil stofgardiner i lækre, afdæmpede farver.

Soveværelset skal frem for alt være funktionelt

Frem for alt skal et soveværelse være funktionelt. Derfor er det også essentielt, at du får lavet nogle fordelagtige løsninger, der er tilpasset dine behov.

Gennemtænk dine idéer grundigt. Blandt andet skal tøj opbevares på en måde, som er praktisk og funktionel. Sørg for, at det er let at komme til – og pakke væk igen.

Find din personlige stil

Selvom soveværelset først og fremmest skal være funktionelt, skal det også være et behageligt sted at være. Det bliver det blandt andet ved, at du får indrettet det, så du føler dig hjemme. Lad din indretningsstil gå igen i soveværelset, og skab ro ved at dæmpe farverne.

Der er ingen grund til, at soveværelset skal være kedeligt at se på. Indret dig med flotte plakater, som giver ro og velvære i kroppen. Hemmeligheden er bare, at det skal være simpelt, behageligt og afslappende for øjnene. Vælg derfor motiver i afdæmpede nuancer af grå, blå eller grøn og motiver, som har rolige former. Her vælger mange plakater med tekster eller smukke naturbilleder af blomster, blade eller landskaber.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.