Sikr dit privatliv med dette indretningstip

Indretning kan være en hård nød at knække, da man ofte skal finde et overordnet design man bryder sig om, og samtidig ikke gå på kompromis med den hjemlige følelse. Den hjemlige følelse handler blandt andet om at føle sig tryg indenfor hjemmets fire vægge, og dermed sikre sig, at andre ikke kan følge med i hvad du foretager dig, om det så er i enten dit hus eller i din lejlighed. Til at sikre privatlivet bruger man typisk gardiner, men gardinerne er ikke altid den rigtige løsning, hvis at sikre privatliv er ens primære ønske. Gardinerne gør at lysindfaldet bliver forringet, og selve indretningen kan fremstå ringe. Alternativet til dette er vinduesfolie.

Vinduesfolie finder man typisk i bybilledet i Danmark, særligt i de store byer som København og Aarhus, og har i mange år været go-to produkt for stueplanslejligheder. Det er særligt effektivt i stueplansvinduer, da man med vinduesfolie slipper for nysgerrige forbipasserendes blikke imens lysindfaldet bibeholder sin styrke. Endvidere slipper man for at have gardinerne rullet ned, og dermed fremstår din lejlighed meget mere indbydende.

Med vinduesfolie sætter kun fantasien grænser
Når man siger vinduesfolie, vil man typisk tænke på det matte look uden megen kreativitet indblandet, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Mange forretninger forhandler i disse dage vinduesfolie med motiver, det kunne eksempelvis være katte, hvis man elsker katte. Det kunne også være noget mere simpelt som blomster der er graveret ind i selve folien, eller sågar et helt særskilt motiv, som du selv udvælger og designer.  Man kunne forestille sig, at i en vindueskarm i stuen ville et par graverede blomster give det sidste pift til indretningen, imens et mønstermotiv på badeværelset ville være at foretrække.

Hvis man benytter vinduesfolie er det altså muligt både at beskytte sit privatliv imens man befinder sig i stuen, eller på toilettet, imens det giver en helt ny dimension til indretningen i dit hjem. De nyeste former for vinduesfilm kan endda gøre godt for bundlinjen på din konto, ved at sænke omkostningerne til opvarmning af huset. Effekten af disse typer vinduesfilm svarer til, at man øger isoleringsevnen på sit vindue fra en enkeltrude til en dobbeltrude, og dermed holder varmen inde i huset, så man ikke fyrer for gråspurvene.

Andre hjælpsomme typer vinduesfolie
Udover de typer af vinduesfolie, som der allerede er blevet nævnt, findes der også solfilm, og sikkerhedsfilm. Begge typer er en kategori af vinduesfolie som kan bidrage til dit hus og dens indretning samt sikkerhed.
Solfilmen er ligesom den man kender fra bilerne i landet, hvor meningen er at holde solens stråler ude, men dog ikke lukker helt af.
Sikkerhedsfilmen er mere ny, og har typisk kun været brugt af virksomheder, men bliver mere og mere populær blandt private boligejere. Det sikkerhedsfilmen gør, er at lægge en hinde på vinduet, der beskytter imod at ruden bliver knust ved slag. Dermed beskytter man altså både imod hærværk og indbrud, samt hvis man selv dummer sig, og slår noget imod ruden.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.