Få den optimale nattesøvn med den perfekte madras

Madrasser (foto: dunlopillo.dk)

Madrasser (foto: dunlopillo.dk)

Det er et livsvilkår at skulle sove. Måske endda en menneskeret at få sig en god nats søvn. Sem en fast bestanddel af de flestes søvn, er madrassen. Med den helt korrekte madras kan søvnkvaliteten øges drastisk for alle. At spare på kvaliteten når der købes madras er et regulært selvmål, for det boner direkte ud i den anden ende, når du vågner klatøjet efter at have vendt og drejet dig natten lang.

Mange kender nok fornemmelsen af at have overnattet på et gæsteværelse hos nogen venner. Det kan være nok så skønt at besøge nogen man holder af, men alt for ofte følger den ubehagelige følelse af en ryg der værker og giver ubehag. Det skyldes med garanti at du desværre har oplevet at sove på en madras der ikke er tilpasset lige netop din anatomi.

Mange kender nok eksperimentet med at smide en bowlingkugle på en madras, mens et glas fuldt af rødvin står som bevis for at madrassen er konstrueret korrekt. Det kan virker banalt, men er det langt fra. En madras lavet korrekt er mere en videnskab som så. Og netop derfor burde det være et krav at finde sin kritiske sans frem når jagten går ind på en ny madras. Den kan betyde alt for hvordan hverdagen hænger sammen, og der ér forskel på madrasser.

Teknikken bag

Et sted at starte når der skal købes madras, er at undersøge om man er mest til madrasser med temperaturfølsomt skum, eller skum der holder en konstant temperatur. Det er afgørende for hvordan sengens temperatur er hen over en sæson. Med temperaturfølsomt skum ændrer sengen karakter fra sommer til vinter. Modsat er en seng med ikke-temperaturfølsomt skum udviklet til at holde lige netop den temperatur du bryder dig om, året rundt.

Madrassers åndbarhed er virkelig også et parameter der kan have indflydelse på den generelle søvnkvalitet. Med en seng som er åndbar formår madrassen af holde dig tør natten lang, ved at fjerne sved effektivt. Det er en fordel, både fordi madrassen således ikke ophober fugt, men også fordi du på den måde kan forblive ventileret, hvilket giver en skønnere søvn.

På www.dunlopillo.dk er der et hav af forskellige madrasser. Find en der passer dig.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.