Madras køb – dét skal du gå efter

Det kan være svært, at finde den rigtige madras, når du nu skal have frisket sengen lidt op. Der er uanede mængder af forskellige modeller med vidt forskellige mål, forskelligt fyld og ikke mindst forskellig hårdhed.

 

Men hvordan finder man så den rigtige?

Det vil vi forsøge at hjælpe dig en smule med at svare på i den her madrasguide. Der er nemlig en del forskellige ting, du skal overveje, inden du går ud og bruger en masse penge på madras køb. For det betyder noget. Søvnen er essentiel for, at vi mennesker fungerer om dagen. Og med det stressede liv mange af os lever nu om dage, er søvnen vigtigere for os end nogensinde før.

 

En for enhver smag

Først og fremmest er det vigtigt, at du går ud fra, hvad DU godt kan lide, når det kommer til din nattesøvn. Det betyder også, at det sjældent er en god idé at købe en dobbeltmadras til dig selv og din bedre halvdel. Chancen for, at jeres krop har godt af præcis den samme madras, er ikke stor.
Derfor er det en super god idé at kaste pengene efter en god sengeramme og derudover investere i to enkelte madrasser. På den måde er i begge sikret en god nattesøvn på en madras, der passer jer hver især.

 

Det rigtige sengefyld

Inden du begiver dig ud i butikkerne, skal du beslutte dig for, hvilken type madras, du gerne vil have. Dit valg af madras betyder selvfølgelig noget for, hvordan du ligger i sengen. Men det betyder også en del for, hvor lang tid din madras holder, inden du igen skal skifte ud.

 

Der er tre typer af madrasser, du primært vil støde på, når du skal ud i butikkerne. Den første og ofte bedste mulighed er springmadrassen. En springmadras er egentlig en madras, som de fleste af os kender; den med fjedre. Men der er flere smarte ting ved springmadrassen. For det første kan du vende madrassen, så du på den måde ikke altid belaster de samme fjedre. Det giver dig en god portion ekstra holdbarhed. Derudover kan du også få springmadrasser med komfortzoner, hvor der er optimerede fjedre på de punkter, hvor kroppen trykker hårdest.

 

Næste bud er boxmadrassen, som også er én af de mest udbredte. I den type er madrassen bygget sammen med sengerammen, og det har et par konsekvenser. For det første kan du ikke vende madrassen, og du vil derfor altid belaste de samme fjedre. Det kan på længere sigt gøre fjedrene lidt slappe og dermed tvinge dig til at skifte seng noget før, end hvad du egentlig havde forestillet dig.

 

Er billigt bedre?

Den sidste kategori er skummadrasser. Inden for den her kategori, er der flere valgmuligheder, men det kendetegnende for dem alle er, at de ofte vil være alt for bløde til, at de reelt er et godt alternativ til de to andre typer af madrasser.
Men er du til rigtig bløde madrasser, eller har du brug for et lidt billigere alternativ til box- og springmadrasser, så kan skum umiddelbart godt være noget for dig.

Du kan finde et hav af madrasser på nettet (foto sengespecialisten.dk)

Du kan finde et hav af madrasser på nettet (foto sengespecialisten.dk)

 

Hav styr på toppen

Uanset, hvordan man vender og drejer den, så koster det en del at skifte hele madrassen ud. Senge og madrasser er og bliver en større investering, som langt de fleste af os vil skulle spare op til.

 

Men der er en mellemvej, hvis du trænger til noget nyt at ligge på, men ikke har en opsparing klar til at betale for madras køb. Med en ny topmadras kan du nemlig forlænge levetiden på din seng ganske betragteligt.

 

Topmadrasser tager nemlig en stor del af den slitage, der ellers havde ramt din seng. Og derudover har de også en gavnlig effekt på din nattesøvn. En topmadras er netop ofte ret meget blødere end almindelige madrasser, og derfor kan den bruges til at justere hårdheden på din seng.

 

Generelle råd

Så langt, så godt. Uanset hvad du beslutter dig for at købe, næste gang, du skal have skiftet ud i soveværelset, så er der et par generelle ting, der helt sikkert vil hjælpe dig på vej igennem sengejunglen.

 

Først og fremmest er det vigtigt, at du prøver sengen og madrassen, inden du køber. Ingen, heller ikke sælgeren i butikken, kan fortælle dig, hvilken madras, du vil kunne lidt, så det er bare at prøve sig frem.

Når det kommer til madras køb, er det også en god idé, at sikre sig de bedst mulige garantier. For eksempel ved man ofte først efter en måneds tid, om madrassen er helt perfekt til én. Så sikr dig en ombytningsret. Altså, at du kan aflevere sengen tilbage, hvis du efter noget tid finder ud af, at du ikke kan lide den.
Derudover skal du sikre dig almindelige gode vilkår. Eksempelvis er det ved mange forhandlere muligt at få op til 15 års garanti på sengen. Det er selv sagt en god idé, da det ofte er en stor investering, når du køber seng.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.