LED strips har mange formål

Wonderland er noget helt for sig (foto sengespecialisten.dk)

Leder du efter ny belysning til din bolig, er du måske faldet over den forholdsvist nye teknologi LED strips. LED strips har en helt speciel skær og kan virkelig skabe en hyggelig stemning i dit hjem. De kan fås i mange forskellige farvevarianter, de kan fx. fås i neon farver, som er helt genialt, hvis du skal skabe en helt speciel belysning i en hjemmebar eller lignende. Derudover kan de selvfølgelig fås i både varm-hvid og i kold-hvid. Enfarvede LED strips er, som navnet antyder, strips  som udgiver en farve lys. Man kan også få flerfarvede LED strips, som man fx. kan få til at blinke i mange forskellige farver eller køre en farvesekvens som skaber et løbende lys. Det smarte ved LED strips, er at det kun er fantasien som sætter grænser. Du kan hænge dem op overalt og med den smarte bagside, kan de klæbe på hvad som helst.

Leder du efter enfarvet led strip / led bånd kan de bestilles billigt på nettet og dette er uden at gå på kompromis med kvaliteten.

IP-klassificering

Når du kigger på LED strips, så vil du opleve at du finder flere forskellige varianter med forskellige IP-klassificeringer. IP-klassificeringen fortæller om den beskyttelse som den givne LED strips har. I dag kan man LED strips med enten IP20, IP65 og IP68 klassificering. IP20 er den billigeste model af LED-strips på markedet og det er også den som tåler mindst fugt. Det er altså ikke IP20 som man skal vælge, hvis man gerne vil bruge LED lyset udenfor. På denne type LED sidder alle komponenterne fast på et papirmateriale som ikke yder meget beskyttelse.

En IP65 klassificering betyder derimod at vi har med en mere hårdfør LED strip at gøre. Denne type LED kaldes en vandtæt LED strip og selvom det ikke er fuldstændig sandt, så kan IP65 LED’er tåle rigtigt meget vand og kan sagtens anvendes udenfor. Der ville ingenting ske, hvis du satte LED’en til og så tog din haveslange og sprøjtede vand på den. Den vil dog ikke virke, hvis du hænger dem op under vandet i kanten på din pool. Udover vandtæt, så er denne type LED også støvtæt. Dette er sikret ved at dække alle komponenterne i silikone.

Skal du bruge endnu stærkere LED strips, så kan du bruge IP68 LED-strips. Disse er de aller mest hårdføre strips, som kan fås på det danske markede. Det er dermed også de dyreste. Disse strips vil du kunne bruge overalt og under alle forhold. For et eksempel ville disse LED’er være anvendelige i inderkanten på en pool, altså under konstant vand og pres. IP68 LED strips er de alle bedste til at anvende udendørs.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.