Husk en hovedpude, som passer til dit hoved

Er det tid til en ny pude? (foto Dunlopillo.dk)

Er det tid til en ny pude? (foto Dunlopillo.dk)

Man kender det godt. Man vågner op efter en nats søvn og skal rejse sig op. Selvom kroppen gerne vil op og ud af sengen, så vil hovedet ikke med.

De fleste har prøvet at have hold i nakken. Det kan tage flere uger, før det er væk og kan betyde hovedpine, nedsat mobilitet og nogle gang også en stor regning hos en kiropraktor.

En af måderne af afhjælpe problemet med en dårlig sovestilling er en hovedpude, som passer til dig og dit hoved.
Det er vigtigt at vælge en hovedpude, som giver dig den bedst mulige støtte og som samtidig er behagelig at ligge på.
Dette kommer ikke kun an på, hvor meget du vejer, men også hvordan du ligger og sover i sengen.

Hvis man godt kan lide at sove på siden, så kan man med fordel vælge en højere hovedpude, så ens hoved ligger plant. Dermed kommer ens nakke og ryg også til at ligge i samme niveau, og man udgår at belaste nakken unødigt.

Hvis man godt kan lide at ligge på ryggen og sov, så skal man have en lavere hovedpude, men som stadig giver støtte både til baghovedet og til nakken.

Hovedpuder af forskellige materialer

Hovedpuder kan være lavet at forskellige materialer. De fleste har et betræk eller en pose i bomuld eller en blanding. Selve posen skal sørger for, at hovedet kan ånde ordentligt, når man sover. Da en stor del af kropsvarmen stiger ud gennem hovedet, så er det vigtigt, at hovedpuden er godt ventileret.

Fyldet kan variere meget. Nogle hovedpuder indeholder syntetiske fibre, som ofte kaldes kuglefibre. Andre indeholder naturfyld, som for eksempel ande- eller gåsedun.

Andre hovedpuder har latexfyld eller en latexkerne. Latex er et naturligt gummimateriale, som er fleksibelt og som kan forme sig efter ens hovedform, og som kan ændre sig alt efter ens sovestilling i løbet af natten.

Find din nye hovedpude hos Dunlopillo

 

Læs meget mere om hovedpuder lige her:

Tempur hovedpude er den bedste

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.