Husk de rigtige sengerammer, når du skal have ny seng

Sengerammer gør en stor forskel (foto sengespecialisten.dk)

Sengerammer gør en stor forskel (foto sengespecialisten.dk)

Man kender det godt. Man skal have ny seng, og så skal man vælge mellem et stort udvalg af madrasser, som skal passe perfekt til ens krop, vægt, sovestilling og alder, men der er mere end madrassen ved en seng.

Sengerammen er en vigtig del af hele sengen. Den skal først og fremmest holde lamelbunden, som madrassen ligger på, og er derfor svær at undvære.

Tidligere havde mange danskere boksmadrasser, som stod frit på meder, som sad fast på boksmadrassens træramme. I dag er er flere muligheder for senge, og flere går op i både funktionaliteten og udseendet af deres seng.

I dag kan sengerammer mere end før

Sengerammer kan nogle gange mere end at holde lamelbunden til madrassen. I dag har flere sengerammer motorer, som kan løfte og sænke bunden, så madrassen kan passe perfekt til den enkelte krop. Nogle kan lide at sove med løftet hoved og andre med løftet fodende. Andre har måske behov for at løfte hele madrassen eller sengerammen for lettere at komme ind og ud af sengen.

Samtidig er sengerammen også blevet en vigtig del af soveværelsets stil, udtryk og udseende. Der er mange former for sengeramme. Nogle er enkle og lavet i træ, mens andre er mere voluminøse og har måske et hovedgærde eller en sengegavl, som er polsteret og betrukket med samme stof som selve sengerammen.

I dag opholder danskerne sig mere i soveværelset end tidligere. I dag er det ikke kun for at sove, men mange har også TV og computer med i seng, eller spiser morgenmad i sengen i weekenden. Soveværelset er blevet et ekstra opholdsrum, og derfor er det vigtigt for mange, at rummet er personligt og hyggeligt. Dette er den rigtige sengeramme også med til at skabe.

Derfor skal man huske at overveje, ikke kun hvilken madras, som passer til ens søvn, men også hvilken sengeramme, der passer til ens soveværelse og livsstil.

Se et stort udvalg af sengerammer her

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.