Gode senge giver velvære

Elevationssenge (foto: dunlopillo.dk)

Elevationssenge har mange indstillinger og kan tilpasses (foto: dunlopillo.dk)

Når du skal købe ny seng, er det vigtigt, at du finder en der passer til din krop og sikrer dig en god søvn, så du er klar til at møde nye udfordringer hver dag.  Vi tilbringer en tredjedel af døgnet i sengen, og derfor er det ikke ligegyldigt, hvilken seng du sover i. Det vigtigste er, at madrassen passer til din krop. Men hvordan vælger man så den rigtige madras? Først og fremmest skal din madras være stor nok. Erfaringen viser, at den normalt skal være mindst 90 cm bred, og 20 cm længere, end du er høj.

 

Påtænk de forskellige behov

Ligger du meget uroligt, kan der være behov for endnu mere plads. Madrassen skal være af en sådan hårdhed, at en normal ryg er lige, når man ligger på siden. Du har behov for en blødere madras, hvis du vejer mindre eller har bredere hofter og/eller skuldre. Det modsatte gælder for tungere personer, de har brug for en hårdere madras. Når vi sover, restituerer vores krop og gør sig klar til en ny dag. Derfor har det også stor indflydelse på din hverdagsrytme, at du har en seng, som passer til lige præcis din krop. Det er kun dig, der kan afgøre, om en seng føles komfortabel for netop dig, og derfor er valg af seng meget personligt.

 

Søvn er afgørende for din velvære

Det er vigtigt, at bruge noget tid på at finde ud af, hvor du placerer mest vægt, når du sover, så du ved, hvor du har brug for støtte. De fleste af os har en favoritliggestilling, når vi falder i søvn, og det er i den stilling, at vi har den første og vigtigste del af søvnen. Hvis du ligger i en seng, som er for hård eller for blød, eller som giver dig støtte de forkerte steder, kan du mærke det i din krop hele dagen.

 

 

Læs mere om senge her!

 

Få mere inspiration:

Sov søde drømme i en god seng

Sleep er senge til det voksne, sunde og behagelige liv

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.